Ana Sayfa Vergi Noterde satışı yapılan aracın faturasını araç satışından önce düzenleyebilir miyim?

Noterde satışı yapılan aracın faturasını araç satışından önce düzenleyebilir miyim?

Noterde satışı yapılan aracın faturasını araç satışından önce düzenleyebilir miyim?

2146
0

Servis işletmeciliği yapan mükellefim aracını 01/10/2019 tarihinde noter satış sözleşmesi ile sattı. 01/10/2019 tarihi itibari ile faturası kesildi. Minibüsü alan şahıs kendi minibüsünü eylül ayında 90.000 TL ye satmış. Mükellefimin minibüsünü 1 Ekim’de 45.000 TL’ye satın aldı. Karşı taraf kendisine KDV ödemesi çıktığını bana faturayı 30 Eylül’e düzenlememi istiyor ve rahatsız ediyor. Kendilerine noter satış sözleşmesi 1 Ekimdir. 30 Eylül e fatura kesmem dedim. Uygulamam doğru mudur?

Her kes kanunlar uymak zorundadır. Kanun uygulamalarında keyfilik ve isteğe bağlılık olmaz. Yaptığınız işlemler doğrudur.


Kaynak: İsmmmo
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Logomuhasebe karen ltd veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikDernekler gelirleri için fatura düzenlemek zorunda mıdır?
Sonraki İçerikSerbest mali müşavirler, mali müşavirlik hizmetinin yanında başka bir faaliyette bulunabilir mi?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz