Ana Sayfa Vergi Nakden veya mahsuben ödenmeyen geçici vergi KV beyannamesinden indirilmez

    Nakden veya mahsuben ödenmeyen geçici vergi KV beyannamesinden indirilmez

    Gelir veya kurum geçici vergilerinin yıllık beyannameler üzerinden tahakkuk eden gelir veya kurumlar vergisinden mahsup edilebilmesi için ödenmiş olma zorunluluğu vardır.

    214
    0

    2022 yılı 1. dönem geçici vergi de tahakkuk eden geçici verginin bir kısmını KDV iadesi dolayısıyla mahsuben ödedik. Mahsup edilemeyen tutar henüz ödenemedi. Mahsuben ödenen kist tutarı 2022 yılı kurumlar beyannamesinde ödenen geçici vergi olarak yazabilir miyiz?

    Nakden veya mahsuben ödenmeyen geçici vergi KV beyannamesinden indirilmez. İndirim yazmanız halinde beyanname sistemi uyarı verecektir.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikTek ortaklı A.Ş.’deki bir çalışan, bu tek ortağın şahıs firmasına 16-nakil koduyla geçiş yapabilir mi?
    Sonraki İçerik298/Ç maddesine göre vergisiz ve Geçici 32. maddesine göre %2 vergili tek seferlik geçici ihtiyari yeniden değerleme uygulaması 2022 kurumlar vergisinde uygulanabilir mi?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz