Ana Sayfa Dünya Moldova’da Müteahhitlik Hizmetleri Hacmi Ocak-Mart 2021 Döneminde % 8,0 Oranında Arttı

    Moldova’da Müteahhitlik Hizmetleri Hacmi Ocak-Mart 2021 Döneminde % 8,0 Oranında Arttı

    468
    0

    Moldova Ulusal İstatistik Bürosu, Moldova’da müteahhitlik hizmetleri hacminin Ocak-Mart 2021 döneminde, bir önceki yılının aynı dönemine kıyasla % 8,0 artışla, 2,1 milyar MDL olarak gerçekleştiğini açıklamıştır.

    Anılan dönemde müteahhitlik hizmetleri toplamı içerisinde yeni inşaat yapım hacminde % 13,5 ve olağan bakım ve onarım çalışmalarında % 18,6 oranlarında artış kaydedilirken, büyük onarım çalışmalarında % 11,9 oranında düşüş kaydedilmiştir.

    Gerçekleştirilen çalışmaların yapısı dikkate alındığında ise anılan dönemde konut inşaatının % 16,6 ve altyapı çalışmalarının % 15,7 oranında arttığı, konut dışı inşaatının ise % 7,6 oranında düşüş gösterdiği görülmektedir.


    Kaynak: T.C. Ticaret Bakanlığı / Kişinev Ticaret Müşavirliği
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikYabancı ülkelerdeki distribütörlük faaliyetlerinden elde edilen ciro ve primlerin KDV’ye tabi olup olmadığı, ticari deftere kayıt edilip edilmeyeceği ve belge düzenlenip düzenlenmeyeceği
    Sonraki İçerikİstanbul veteriner hekimler odasına düzenleyeceğimiz serbest meslek makbuzunda tevkifat uygulamamız gerekir mi?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz