Ana Sayfa Çalışma Hayatı Mazeretsiz işe gelmeyen çalışana çekilen ihtar süresine cumartesi günü dahil edilir mi?

    Mazeretsiz işe gelmeyen çalışana çekilen ihtar süresine cumartesi günü dahil edilir mi?

    387
    0

    İşe mazeretsiz gelmeyen çalışana ihtar çektik ve 3 iş günü savunma yapması için süre verdik. İhtarname 29 Temmuz 2022 cuma günü tebliğ edildi. Tebliğ tarihinden itibaren 3 iş günü hesabı yaparken cumartesi günü hesaba dahil edilmeli mi? Buna göre çıkış tarihi ne olmalı? 2 Ağustos mu 3 Ağustos mu?

    Cumartesi günü iş günüdür ve hesaba dahil edilmelidir.

    İşçinin işverenden izin almaksızın veya haklı bir sebebe dayanmaksızın ardı ardına iki iş günü veya bir ay içinde iki defa herhangi bir tatil gününden sonraki iş günü yahut bir ayda üç iş günü işine devam etmemesi’ derhal fesih nedenidir.”

    Mazeretsiz Devamsızlık haklı nedenin oluştuğunun öğrenilmesinden itibaren 6 gün ve her halükarda 1 yıl içerisinde feshin yapılması gerekir.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikA.Ş.’nin tek ortağı olan bir kişi ayrıca şahıs firması açabilir mi?
    Sonraki İçerikHem zararı olan hem de genç girişimci istisnası olan kişi her ikisini de kullanabilir mi?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz