Ana Sayfa Vergi A.Ş.’nin tek ortağı olan bir kişi ayrıca şahıs firması açabilir mi?

    A.Ş.’nin tek ortağı olan bir kişi ayrıca şahıs firması açabilir mi?

    314
    0

    1- Tek kişilik Bir A.Ş. olan bir şahıs, Faaliyet konusu ve adresi farklı, A.Ş. den ayrı bir, şahıs firması açabilir mi? Açabilirse, şahıs firması için işletme Defteri tutabilir mi? Hem kurumlar vergisi hem de Gelir Vergisi olabiliyor mu?
    2- Şahıs firmasını kurabileceğini kabul edersek, Yeni kuracağı şahıs firması için, ayrı bir Meslek Mensubu ile sözleşme yapabilir mi? Yoksa her ikisinin de muhasebe ve mali işlerini, A.Ş. ile sözleşme yapan Meslek Mensubu mu yapacak.

    GV Mükellefiyeti açılabilir. DBS den işletme defteri tutulur. Kurumlar vergisi mükellefi olan TÜZEL KİŞİDİR. Ortağın veya ortakların kimlikleri önemli değildir. Mükellefiyetin birisi tüzel kişi, diğeri gerçek kişi olacaktır.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikReddi sonradan öğrenilen fatura nedeniyle KDV beyannamesi düzeltilmeli midir?
    Sonraki İçerikMazeretsiz işe gelmeyen çalışana çekilen ihtar süresine cumartesi günü dahil edilir mi?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz