Ana Sayfa SGK Mali tatil döneminde aradan bir iş gününden daha fazla zaman geçmesi durumunda...

    Mali tatil döneminde aradan bir iş gününden daha fazla zaman geçmesi durumunda işe giriş bildirge iptali yapılırsa İPC uygulanır mı?

    343
    0

    1. İşe giriş bildirgesi iptali bir sonraki iş günü gün sonuna kadar iptal edilebiliyor olmasına rağmen mali tatil döneminde aradan bir iş gününden daha fazla zaman geçmesi durumunda işe giriş bildirge iptali yapılırsa ipc uygulanır mı?

    2. 30.06.2022 tarihinde İşten ayrılan personelin ayrılış bildirgesi 10.07.2022 tarihine kadar bildirilmesi gerekirken mali tatil sebebiyle 10 günlük sürenin aşılması durumunda 30.06.2022 tarihine çıkış bildirgesi düzenlenirse ipc uygulanır mı?

    Mali tatil süresi 4. Maddede 506 sayılı Kanuna tabi işverenlerin mali tatil kapsamına giren beyan, bildirim ve ödemeleri
    İşyeri bildirgesi yönünden
    Sigortalı işe giriş bildirgesi yönünden
    Aylık prim ve hizmet belgesi yönünden
    İdari para cezasına itiraz ve ödeme yönünden
    Prim ödemesi yönünden
    Resen hesaplanan prim borcuna itiraz yönünden
    Asgari işçilik uygulamasından kaynaklanan borcun kabulüne dair taahhütname verilmesi yönünden
    Asgari İşçilik Tespit Komisyonunca belirlenen orana itiraz yönünden
    Prim borçlarının ertelenmesi talebi yönünden
    Tespit edilen işkolu kodu ile iş kazası ve meslek hastalıkları prim oranına itiraz yönünden
    Kapsamaktadır.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikŞirketten aylık net 20.000 TL huzur hakkı alan YK üyesi Bağkur primini bu tutardan mı yatırmalıdır?
    Sonraki İçerikİş sağlığı ve güvenliği için sadece bir gün çalışan iş yeri hekiminin kalan eksik gün bildirimleri nasıl olacaktır?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz