Ana Sayfa SGK Şirketten aylık net 20.000 TL huzur hakkı alan YK üyesi Bağkur primini...

    Şirketten aylık net 20.000 TL huzur hakkı alan YK üyesi Bağkur primini bu tutardan mı yatırmalıdır?

    384
    0

    A.Ş. hem ortağı hem de YK üyesi şahıs bağkur primini asgari ücretten yatırmaktadır Şirketten aylık net 20.000 TL huzur hakkı almakta, şirkette çalışan personel 12.000 TL brüt maaş almaktadır Ortak bağkur primini yükseltmek zorunda mıdır? Asgari tutardan bağkur primi ödemesinde sakınca var mıdır?

    Anonim şirketlerde; yönetim kurulu üyeleri, 5510 sayılı Kanunun 4-1/b maddesi kapsamında yani bağ kurlu ise bu kişilere yapılan huzur hakkı ödemeleri sigorta primine tabi tutulmasına gerek bulunmamaktadır.

    Değişen asgari ücret tutarları üzerinden 4/b primi ödemesinde yasal bir sakınca bulunmamaktadır.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikSehven düzenlenen tevkifatlı faturanın iptali nasıl yapılır?
    Sonraki İçerikMali tatil döneminde aradan bir iş gününden daha fazla zaman geçmesi durumunda işe giriş bildirge iptali yapılırsa İPC uygulanır mı?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz