Ana Sayfa Vergi Mali müşavirler, müşterilerinin e-Fatura veya e-SM Makbuzunu kesmek zorunda mıdır?

    Mali müşavirler, müşterilerinin e-Fatura veya e-SM Makbuzunu kesmek zorunda mıdır?

    1204
    0

    Müşterilerimiz bizden e-fatura ve e-serbest meslek makbuzu kesmemizi talep ediyorlar. Biz meslek mensupları buna zorunlu muyuz yoksa bu uygulama kendileri tarafından mı düzenlenecek?

    Meslek mensuplarının böyle bir yükümlülüğü yoktur. Meslek mensupları müşterilerinin yasal defterlerini tutar bu defterlere göre verilmesi gereken beyannameleri verir. Müşterinize fatura düzenlemeyeceğinizi ispatı diye bir zorunluluğunuz olmaz. Anlaşamaz iseniz işi bırakırsınız.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikFabrika binası inşaatı sözleşmesini USD olarak yapabilir miyiz?
    Sonraki İçerikSözleşmesi fesh edilen müşteriye yevmiye defterini excel ortamında vermek zorunda mıyım?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz