Ana Sayfa Muhasebe Mali müşavirler defterini tuttukları mükelleflerine e-serbest meslek makbuzunu her ay ücret tahsil...

    Mali müşavirler defterini tuttukları mükelleflerine e-serbest meslek makbuzunu her ay ücret tahsil etmese dahi kesmek zorunda mıdır?

    572
    0

    Mali müşavirler defterini tuttukları mükelleflerine e-serbest meslek makbuzunu her ay ücret tahsil etmese dahi kesmek zorunda mıdır? Yoksa ücretini tahsil ettiği zaman mı makbuzunu kesecektir? 

    Serbest muhasebeciler ,serbest muhasebeci mali müşavirler ve yeminli mali müşavirler müşterilerine e-SMM’yi her ay ücret tahsil etmese de düzenlemek zorundadır. Bu uygulama 3568 sayılı Yasaya göre 32 yıldır, 193 sayılı GVK’ya göre 61 yıldır. 3565 sayılı KDV kanuna göre 37 yıldır uygulanmaktadır.
    Bu kural tüm serbest meslek erbapları için de geçerlidir.

     


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikKısa vadeli dış borç stoku, şubatta 130,5 milyar dolar oldu
    Sonraki İçerikGeçmiş aylara ait SGK bildirgesinde yapılacak düzeltme için uygulanacak ceza nedir?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz