Ana Sayfa Dünya Kuzey Makedonya Cumhuriyeti’nde sanayi üretim hacmi endeksi Aralık 2019’da 94.1 oldu

Kuzey Makedonya Cumhuriyeti’nde sanayi üretim hacmi endeksi Aralık 2019’da 94.1 oldu

562
0

Kuzey Makedonya Cumhuriyeti’nde sanayi üretim hacmi endeksi Aralık 2019’da 94.1 oldu

Kuzey Makedonya Cumhuriyeti İstatistik Ofisi’nin yayınladığı verilere göre, Aralık 2019’daki sanayi üretim hacmi endeksi, Aralık 2018’e göre 94.1 idi.

Aralık 2019’da madencilik ve taşocakçılığında Aralık 2018’e göre sanayi üretimi %24,2, İmalatta %3,1, Elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme arzı %12,1 azaldı.

Ana Sanayi Gruplarının Aralık 2019’daki sanayi üretimi, Aralık 2018’e kıyasla, Sermaye mallarında %2,0 daha yüksekti, ancak Enerjide %17,3 daha düşüktü, Ara mallar, %7,1 enerji hariç, Dayanıklı tüketim malları %16,3 ve Dayanıklı olmayan tüketim malları %4,8 oranında azaldı.

Ocak – Aralık 2019 dönemindeki sanayi üretim endeksi, Ocak – Aralık 2018 dönemine göre 103,7’dir.


Kaynak: Kuzey Makedonya Cumhuriyeti İstatistik Ofisi / Link: http://www.stat.gov.mk/PrikaziSoopstenie_en.aspx?rbrtxt=1
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikDernekler tarafından platform oluşturma usulü nedir?
Sonraki İçerikTam muafiyet suretiyle geçici ithalatta teminat hangi tutarda alınır ve istisnaları var mıdır?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz