Ana Sayfa Duyurular Kurumsal Yatırımcılara Altına Dayalı Kira Sertifikası İhracı

Kurumsal Yatırımcılara Altına Dayalı Kira Sertifikası İhracı

744
0
Kurumsal Yatırımcılara Altına Dayalı Kira Sertifikası İhracı

T.C.
HAZİNE VE MALİYE BAKANLIĞI

18 HAZİRAN 2019

BASIN DUYURUSU

Sermaye piyasalarının gelişimine katkıda bulunulması, yurtiçi tasarrufların artırılması, yatırımcı tabanının genişletilmesi ve finansman araçlarının çeşitlendirilmesi amacıyla başta Emeklilik ve Yatırım Fonları olmak üzere kurumsal yatırımcılara yönelik 21 Haziran 2019 valör tarihli Altına Dayalı Kira Sertifikası ihracı gerçekleştirilecektir.

Söz konusu kira sertifikası ihracı Borsa İstanbul Kıymetli Madenler ve Kıymetli Taşlar Piyasası (KMKTP) üyesi bankalara Doğrudan Satış yöntemi ile gerçekleştirilecek olup yatırım ve emeklilik fonları gibi diğer kurumsal yatırımcılar taleplerini KMKTP üyesi Bankalar üzerinden Bakanlığımıza iletebileceklerdir.

Taleplerin KMKTP üyesi Bankalar tarafından 19 Haziran 2019 saat 14:00’a kadar Bakanlığımıza faks veya e-posta aracılığıyla iletilmesi gerekmektedir. Taleplere ilişkin form ekte yer almaktadır.

Altına Dayalı Kira Sertifikası, Kıymetli Maden Standartları ve Rafinerileri Hakkında Tebliğ kapsamında Borsa İstanbul tarafından belirlenen niteliklere uygun olan LBMA Sertifikalı 995/1000 saflıktaki 1 kg.’lık külçe altınlar karşılığında ihraç edilecektir.

Yatırımcılar ihraca asgari 995/1000 saflıktaki 1 kg. külçe altın ve katları şeklinde katılım sağlayabileceklerdir.

Yatırımcılara valör tarihinde 1000/1000 saflıktaki 1 gram altın için 1 adet kira sertifikası ihraç edilecek olup bu kapsamda 995/1000 saflıktaki 1 kg.’lık külçe altın karşılığında 995 adet kira sertifikası ihraç edilecektir.

İtfa tarihinde yatırımcılara, hesaplarında bulunan 995 adet Altına Dayalı Kira Sertifikası karşılığında, yukarıda belirtilen niteliklere uygun olan LBMA Sertifikalı 995/1000 saflıkta 1 kg.’lık külçe altınlar teslim edilecektir. Kira ödemeleri ile itfa işlemlerine ilişkin detaylı bilgiye yatırımcı kılavuzundan ulaşılabilmektedir.

İhraç edilecek kira sertifikaları, Borsa İstanbul Borçlanma Araçları Piyasası’nda 995 nominal menkul kıymet ve katları şeklinde işlem görebilecek olup Merkezi Kayıt Kuruluşunda 995 ve katı şeklinde kayden saklanacaktır.

Kira sertifikası almaya hak kazanan bankalara, satış tutarları bilgisi 19 Haziran 2019 Çarşamba günü İHS (T.C. Merkez Bankası Ödeme Sistemleri İhale Sistemi) vasıtasıyla T.C. Merkez Bankası tarafından iletilecektir.

İhraç edilecek kira sertifikasının özellikleri aşağıda yer almaktadır:

Yatırımcılar söz konusu kira sertifikasına ilişkin bilgilere Bakanlığımız internet sayfasının Kamu Finansmanı>Yatırımcılar İçin Bilgiler bağlantısında yer alan “Kurumsal Yatırımcılara Yönelik Altına Dayalı Kira Sertifikası Yatırımcı Kılavuzu”ndan ulaşabilecektir. Ayrıca, yatırımcılar söz konusu sertifikalarla ilgili sorularını e-posta yoluyla kaf.finans@hmb.gov.tr adresine iletebileceklerdir.
Kamuoyuna duyurulur.

Ek 1-Teklif Formu

Altına Dayalı Kira Sertifikası Doğrudan Satış Teklif Formu

Teklif Tarihi 19/06/2019
Talep Eden Bankanın Adı:
Telefon:
Faks:
E-posta*:
Adresi:
Teklif Tutarı (995/1000 saflıkta Kg)
TRD180621T15

 

Rakamla: …………………… kg (995/1000 saflıkta) Yazıyla:

“Kurumsal Yatırımcılara Yönelik Altına Dayalı Kira Sertifikası Yatırımcı Kılavuzunda ve işbu ihraç duyurusunda yer alan hususlar çerçevesinde son teklif verme saatinden sonra teklifimizin Bakanlığımıza ulaşması durumunda teklifimizin geçersiz olacağını, ihraçta kazanmış olmamıza rağmen yükümlüğümüzü kısmen veya tamamen yerine getirmememiz durumunda bahsi geçen kılavuzda yer alan hususlar çerçevesinde sonraki 4 doğrudan satış ihracında yüzde 20 teminatla, söz konusu 4 ihraçta kazanılan tutarın ardından teminatın üzerine yatırılması gereken tutarın tarafımızca yatırılmaması durumunda ise sonraki ihraçlarda yüzde 100 teminatla katılacağımızı kabul ediyoruz.”

Yetkili İmzalar                                               Yetkili İmzalar                                           Adı-Soyadı:                                                   Adı-Soyadı:
Ünvanı:                                                         Ünvanı:
İmza:                                                           İmza:

Banka Kaşesi

Not: Islak imzalı teyit yazılarının 5 iş günü içerisinde T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı Kamu Finansmanı Genel Müdürlüğüne üst yazı ile gönderilmesi gerekmektedir.

İletişim Bilgileri:
T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı
Kamu Finansmanı Genel Müdürlüğü
İnönü Bulvarı No:36 Emek Çankaya/ANKARA
Telefon : +90 (312) 204 70 60/63 91
Faks : +90 (312) 204 71 45
E-Posta : kaf.finans@hmb.gov.tr
* Yetkili imza sahiplerinin e-posta adresleri.

 


Kaynak: Hazine ve Maliye Bakanlığı
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


 

Önceki İçerikEngelli aylığı olan bir kişi iş yeri açarsa veya bir yerde işe girerse emekli aylığı kesilir mi?
Sonraki İçerikEngelli yakını aylığı alınmasına rağmen engelli kişiye bakılmadığı tespit edilirse 2022 sayılı Kanun kapsamında verilen engelli yakını aylığı kesilir mi?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz