Ana Sayfa Vergi Kurumlar vergisi verirken ödenmeyen geçici vergi mahsup edilebilir mi?

    Kurumlar vergisi verirken ödenmeyen geçici vergi mahsup edilebilir mi?

    154
    0

    7440 sayılı kanunla yapılandırma yapmış bir mükellef kurumlar vergisi verirken geçici vergilerde ödemediği 193 hesap olan peşin vergiyi ödemiş olarak gösterebilir mi?

    7440 sayılı kanuna göre ödenmeyen geçici vergi yapılandırılamaz. Diğer taratan ödenmeyen Geçici vergi KV beyannamesinden indirilemez.


    7440 Sayılı Kanunun 1’inci maddesinin birinci fıkrasının (a) bendinin (1) numaralı alt bendinin (aa) alt bendi gereğince gelir ve kurumlar vergisine mahsuben 2022 yılında ödenmesi gereken geçici vergiler (10-11-12/2021 dönemine ait geçici vergi dâhil) Kanun kapsamında değildir.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerik%18 KDV ile satın alınan demirbaşın KDV oranı %8 oldu. Değişiklik sonrası yapılacak satış için hangi KDV oranı uygulanacaktır?
    Sonraki İçerikMükellefimiz için sadece 2022 yılına ilişkin matrah artırımı yapacağız. Dönem sonu muhasebe kayıtlarını yaparken matrah artırımına ilişkin muhasebe kayıtları yapılacak mı?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz