Ana Sayfa Haberler Küresel Askeri Harcamalar 2018 Raporu yayımlandı

Küresel Askeri Harcamalar 2018 Raporu yayımlandı

757
0
Küresel Askeri Harcamalar 2018 Raporu yayımlandı

Stockholm Uluslararası Barış Araştırmaları Enstitüsü (SIPRI) 2018 yılına ilişkin Küresel Askeri Harcamalar Raporu’nu yayımladı.

Rapora göre küresel bazda toplam askeri harcamalar 2017 yılına oranla yüzde 2,6 artarak 1,8 milyar dolara ulaştı.

En fazla askeri harcama yapan ülkeler sırasıyla Amerika Birleşik Devletleri (ABD), Çin, Suudi Arabistan, Hindistan ve Fransa oldu. Küresel askeri harcamaların yüzde 60’ı söz konusu 5 ülke tarafından gerçekleştirildi.

ABD ‘de askeri harcamalar 2010 yılından bu yana ilk kez artış gösterdi.

Çin’in askeri harcamaları ise arka arkaya 24. kez arttı.

Küresel bazda toplam askeri harcamalar ise verilerin elde edilmeye başlandığı 1988 yılından bu yana en yüksek seviyesine ulaştı.

 

 


Kaynak: SIPRI
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikGümrük Müdürlüğünde Uzlaşma Müessesesinin Getirileri Nelerdir?
Sonraki İçerikKurumlar vergisi mükellefi olan firmanın kat karşılığı olarak aktifinde bulunan arsayı müteahhide satarken düzenleyeceği fatura KDV’den istisna mıdır?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz