Ana Sayfa Muhasebe Kredi için bankanın aldığı ekspertiz, teminat tesis, değişiklik ve iptal ücreti gider...

    Kredi için bankanın aldığı ekspertiz, teminat tesis, değişiklik ve iptal ücreti gider midir yoksa KKEG midir?

    334
    0

    Mükellefimiz bankadan kredi talep etti banka ekspertiz, teminat tesis, değişiklik ve iptal ücreti aldı bu gider kkeg’midir yoksa 770 hesapta mı takip etmeliyiz?

    770 hesap kullanılır.


    İşletme kredisi ile iktisap ettiğiniz taşıtın işletmeye dahil olması ve işte kullanılması kaydıyla, kredinin taşıt alımına harcanan kısmına (85.000 TL) isabet eden faiz tutarının, iktisap tarihinden ilgili hesap döneminin sonuna kadar olan kısmının maliyete eklenmesi zorunludur. İktisaptan sonraki dönemlerde ödenen kredi faizlerinin ise maliyete intikal ettirilmesi veya doğrudan gider olarak indirilmesi mümkün bulunmaktadır. Ayrıca taşıt alımında kullanılan krediye ait masrafların da maliyete intikal ettirilmesi veya doğrudan gider olarak indirilmesi mümkün bulunmaktadır  

    Aktife kayıtlı gayrimenkuller için ödenen kredi faizleri gider olarak yazılır mı?


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikİmalat Faaliyetlerinden Elde Edilen Kazançlara Uygulanan 1 Puan İndirimli Kurumlar Vergisi ek kurumlar vergisine tabi midir?
    Sonraki İçerik2023 Mayıs Ayı Kira Artış Oranı Belli Oldu

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz