Ana Sayfa Vergi Konaklama Vergisi Mükellefiyeti Nasıl Açılır?

    Konaklama Vergisi Mükellefiyeti Nasıl Açılır?

    657
    0

    KDV mükellefiyeti bulunan mükelleflerin mükellefiyet tesisine ilişkin işlemleri, konaklama vergisi beyannamelerini elektronik ortamda onayladıkları anda sistem tarafından otomatik olarak gerçekleştirilir. Mükelleflerin KDV yönünden bağlı bulundukları Vergi Dairesi Müdürlüğü/Malmüdürlüklerine başvurarak da mükellefiyet tesisine ilişkin işlemlerini gerçekleştirmeleri mümkündür.

    KDV mükellefiyeti bulunmayanların konaklama vergisi mükellefiyeti tesis ettirmek için İnteraktif Vergi Dairesi üzerinden “Konaklama Vergisi Beyannamesi Mükellefiyet Açılış Dilekçesi” ile başvuruda bulunurlar. Bu yolun kullanılmaması durumunda, tesisin bulunduğu yer Vergi Dairesi Müdürlüğü/Malmüdürlüklerine başvurularak mükellefiyet tesis ettirilebilir.

    KDV mükellefiyeti bulunmayan mükelleflerin, aynı il sınırları içindeki aynı veya farklı Vergi Dairesi Müdürlüğü/Malmüdürlüklerinin yetki alanında bulunan tüm konaklama tesisleri için, talep etmeleri durumunda, ilgili Vergi Dairesi Başkanlığı (bulunmayan illerde Defterdarlık) tarafından uygun görülecek Vergi Dairesi Müdürlüğü/Malmüdürlüklerine başvurarak tek mükellefiyet tesis ettirmeleri mümkündür.


    Kaynak: GİB Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikKonaklama Vergisinin Mükellefi Kimdir?
    Sonraki İçerikKonaklama Vergisinden İstisna Hizmetler Hangileridir?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz