Ana Sayfa Muhasebe Konaklama vergisi gider yazılır mı?

    Konaklama vergisi gider yazılır mı?

    2212
    0

    Konaklama vergilerinin gider yazılması nasıl olacak direkt gidere mi atılması gerek yoksa kanunen kabul edilmeyen gider olarak mı değerlendirilmeli?

    Konaklama vergisi, konaklama bedeli ile birlikte giderleştirilir.


    Konaklama faturası hangi gider veya maliyet hesabında takip ediliyorsa konaklama vergisi de aynı hesapta bir ayrıma tabi tutulmadan kaydedilir. Konaklama hizmetini alan müşterinin konaklama vergisi için yapması gereken ayrı bir işlem yoktur. Konaklama vergisi ile birlikte gider hesabına kaydedilir.

    Konaklama Vergisi Faturasının Alıcı ve Satıcı Açısından Muhasebe Kaydına İlişkin Örnek için TIKLAYINIZ…

    Beyannamede fazla veya yersiz olarak hesaplanan vergi, öncelikle mükellef tarafından alıcıya/konaklayana iade edilmek zorundadır. İlgili dönem beyanlarının düzeltilmesini takiben fazla veya yersiz hesaplanan ve ödenen verginin iadesi, 429 Sıra No.lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliğinde öngörülen usul ve esaslar çerçevesinde talep edilebilir.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikSerbest meslek mensubu e-Serbest Meslek Makbuzunun yanısıra e-Fatura ve e-Arşiv Fatura düzenleyebilir mi?
    Sonraki İçerikBilgi işlem danışmanlık hizmeti ticari kazanç mı yoksa serbest meslek kazancı olarak mı değerlendirilir?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz