Ana Sayfa Mevzuat Kobi finansman destek programı kapsamında sağlanan kredilerin limitleri ve vadeleri nelerdir?

Kobi finansman destek programı kapsamında sağlanan kredilerin limitleri ve vadeleri nelerdir?

Kobi finansman destek programı kapsamında sağlanan kredilerin limitleri ve vadeleri nelerdir?

760
0

KOSGEB tarafından desteklenecek faiz/kâr payı oranı, işletmenin destek puanı kadardır. Her bir kredi türü için puan, vade ve kredi üst limitleri KOSGEB tarafından işletmenin türüne göre belirlenir.

İşletme ve Makine Teçhizat Kredilerinde kredi üst limiti, her iki kredi için de kullanılabilir toplam tutardır. İşletme belirlenen kredi üst limiti dâhilinde krediyi işletme ve makine teçhizat için kullanabileceği gibi sadece İşletme Kredisi veya sadece Makine Teçhizat Kredisi olarak da kullanabilir.

İşletme ve Makine Teçhizat Kredileri aşağıdaki limit ve vadelerde desteklenir:

  • Girişimci İşletme için kredi üst limiti azami 50.000 (ellibin) TL, girişimcinin genç, kadın, engelli, gazi veya birinci derecede şehit yakını olması durumunda 70.000 (yetmişbin) TL’dir.
  • Stratejik ve Öncelikli Sektörlerdeki İşletme için kredi üst limiti azami 500.000 (Beşyüzbin) TL’dir.
  • Tüm işletme türleri için, işletme kredilerinde vade azami 18 ay, makine teçhizat kredilerinde azami 36 ay’dır.

Acil Destek Kredisi için üst limit, KOSGEB İcra Komitesi tarafından belirlenir. Vade 36 aydır.

Acil Destek Kredisi için tahsis edilmiş üst limit, İşletme Kredisi ve Makine Teçhizat Kredisi için işletme türü bazında belirlenmiş kredi üst limitlerine dâhil değildir.

 


Kaynak: KOSGEB
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikKobi finansman destek programı kapsamında kredi faizi desteğinin esasları nelerdir?
Sonraki İçerikBitkisel Üretime Destekleme Yapılmasına İlişkin TEBLİĞ – 9.11.2019

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz