Ana Sayfa Çalışma Hayatı Kısa çalışma ödeneğinde geçen süreler işsizlik ödeneği süresini aşabilir mi?

    Kısa çalışma ödeneğinde geçen süreler işsizlik ödeneği süresini aşabilir mi?

    411
    0
    Yılbaşı tatili 1 Ocak için KÇÖ ve NÜD için 1 günlük prim işveren tarafından mı ödenecek? KÇÖ ödeneği işçinin işsizlik ödeneği süresini aşabilir mi? 

    Eğer tam ay kçö ve nüd uygulanıyor ise 1 günlük prim tahakkuk ettirilmez. 

    KÇÖ işsizlik ödeneğini aşmayacaktır. Kısa çalışma ödeneği olarak yapılan ödemeler işsizlik ödeneği süresinden düşülmektedir. Ancak, mahsup edilip edilmeyeceğini belirlemeye Cumhurbaşkanı yetkilidir. 

    Bununla birlikte; Covid-19 nedeni ile yapılan kısa çalışma ödemeleri işsizlik ödeneği süresinden mahsup edilmemektedir.


    Firma olarak ayda 15 gün üzerinden tüm personellerimiz için kısa çalışmaya başvurduk. Sadece 2 personelimiz kısa çalışma ödeneği çıktı. İşveren kısa çalışma çıkmayan 6 personelin 30 gün gösterip ücretini ödemesinin kısa çalışma uygulamasına zararı olur mu? 

    Kısa çalışma ödeneği alamayan işçiler çalışıyorlarsa ücretlerinin ve bu ücrete ilişkin aphb nin verilip priminin ödenmesinde hiçbir yasal sakınca bulunmadığı gibi zorunluluktur.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikE-Defter başvurusu için mali mühürümüz elimize ulaşmazsa ne yapmalıyız?
    Sonraki İçerik7252 Sayılı SGK teşvikinden Aralık ayı bildirgesini beyan ederken faydalanabilir miyiz?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz