Ana Sayfa Muhasebe Kira gelirimden 2 ayrı konuta ödediğim kirayı düşebilir miyim?

Kira gelirimden 2 ayrı konuta ödediğim kirayı düşebilir miyim?

550
0

Kira gelirlerinde gerçek gider yöntemini seçen mükellef kiralamış olduğu 2 adet konuta ait kira giderini indirim konusu yapabilir mi?

Gelir Vergisi Kanununun 70’inci maddesinde tanımlanan gayrimenkul sermaye iratlarında, safi irada ulaşmak için gayrisafi irattan indirilebilecek giderler mezkur Kanunun 74’üncü maddesinde sayılmıştır. Söz konusu maddenin birinci fıkrasının (10) numaralı bendinde yer alan “Sahibi bulundukları konutları kiraya verenlerin kira ile oturdukları konutun kira bedeli (kira indirimi gayri safi hasılattan bu maddenin 1 ila 9 ve 11 numaralı bentlerinde yazılı giderler düşüldükten sonra, kalan miktar üzerinden yapılır; kiranın indirilemeyen kısmı 88 nci maddenin 3 üncü fıkrasının uygulanmasında gider fazlalığı sayılmaz)” ifadesinden yalnızca bir konuta ait kira bedelinin bentte yer alan koşullar dahilinde gider olarak dikkate alınabileceği anlaşılmaktadır.

Sahibi bulundukları konutları kiraya verenler gerçek gider yöntemini seçmesi durumunda oturdukları konut veya lojman için ödedikleri kira bedelini gider olarak düşebilirler.

 


Kaynak:GİB
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikSanayi, inşaat, ticaret ve hizmet sektörleri toplamında ciro endeksi yıllık %20,5 arttı
Sonraki İçerikKKTC’de tüketici fiyatları Şubat 2020’de %13.84 oldu

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz