Ana Sayfa Vergi Kıbrıs firmasına düzenlenecek faturada KDV hesaplanacak mı?

    Kıbrıs firmasına düzenlenecek faturada KDV hesaplanacak mı?

    Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne (KKTC) düzenlenece fatura yurt dışında düzenlenecek faturalar olarak değerlendirilir. KDV hesaplanmaz ve ihracat olarak beyan edilir.

    61
    0

    Kıbrıs firmasına daha önce sattığımız ürünler ile ilgili hizmet faturası keseceğiz. Fatura nasıl kesilmelidir. Fatura tipi ne seçilmelidir?

    KKTC yurt dışı kabul edilmektedir.  Düzenlenecek faturada KDV hesaplanmaz. İstisna uygulanır.

     


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikA.Ş sermaye artırımı olacak iç kaynaklardan geçmiş yıl karı sermayeye ilave olacak sorum şu yıllık tan 6 ay geçti varlık tespit ve geçmiş yıl kar tespit raporlarını 30/06/2023 geçici mizanına göre yapabilir miyim?
    Sonraki İçerikİş yerini kapatan gerçek kişi mükellefi e-Defterin kapanışı için ayrıca bir şey yapacak mı?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz