Ana Sayfa Vergi Kendi internet sitesi üzerinden satış yapan bir firma e-fatura uygulamasına dahil olmak...

    Kendi internet sitesi üzerinden satış yapan bir firma e-fatura uygulamasına dahil olmak zorunda mıdır?

    374
    0

    Kendi sitesi üzerinden satış yapan mükellef tahsilatını yine kendi sitesi üzerinden tahsil eden ediyor. Yıllık cirosu 5.000.000 TL’nin altında. E-arşiv uygulamasına ve e defter uygulamasına geçme zorunluluğu var mı?

    Sorunuzda gelen bilgilere göre; VUK 509; Mal veya hizmetlerin alınması, satılması, kiralanması veya dağıtımı işlemlerinin gerçekleştirilmesine aracılık etmek üzere internet ortamında 23/10/2014 tarihli ve 6563 sayılı Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanunda tanımlanan başkalarına ait iktisadi ve ticari faaliyetlerin yapılmasına elektronik ticaret ortamını sağlayan gerçek ya da tüzel kişi aracı hizmet sağlayıcıları, internet ortamında gerçek ve tüzel kişilere ait gayrimenkul, motorlu araç vasıtalarının satılmasına veya kiralanmasına ilişkin ilanları yayınlayan internet sitelerinin sahipleri veya işleticileri ile internet ortamında reklamların yayınlanmasına aracılık faaliyetinde bulunan internet reklamcılığı hizmet aracıları. 

    Yukarıda belirtilen ifade kapsamındaki yükümlülüklere ve başkaca mükellefinizin yükümlülüğü olup olmadığına bakmak gereklidir.


    BENZER İÇERİKLER

    Aracı firmalar üzerinden internetten satış yapan firmalar E-Arşiv fatura düzenlemek zorunda mıdır?

    İnternet üzerinden mal satışı yapanlar e-faturaya ve e-arşiv faturaya geçmek zorunda mı?

    Evde kişiye özel kıyafet dikilerek internetten satılması faaliyetinin esnaf muaflığından yararlanıp yararlanamayacağı hk.

    Trendyol üzerinden perakende satış yapacak firmalar ÖKC kullanmalı mıdır?

    İnternetten yapılan satışlar için düzenlenen e-Arşiv Fatura Kargo ekinde gönderilecek mi?


    Kaynak: ismmmo,GİB
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikİkinci el oto alım satımı yapan bir firma %18 KDV’li aldığı aracın satışında uygulayacağı KDV oranı nedir?
    Sonraki İçerikSGK ile anlaşması olan işletme defterine tabi e-fatura uygulamasına geçiş yapmış firmalar 2022 yılında e- defter uygulamasına geçmek zorunda mıdır?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz