Ana Sayfa Muhasebe Kendi Adına Faaliyet Gösteren SMMM, Başka Bir SMMM’nin Yanında Sigortalı Olabilir Mi?

    Kendi Adına Faaliyet Gösteren SMMM, Başka Bir SMMM’nin Yanında Sigortalı Olabilir Mi?

    205
    0

    Ofisi olan SMMM başka bir SMMM yanında sigortalı olabilir mi?

    Ofisi olan SMMM başka bir SMMM yanında sigortalı olarak çalışamaz.


    BENZER İÇERİKLER

    Serbest büro faaliyetinde bulanan meslek mensubu, SMMM unvanı kullanmadan başka bir işyerinde SGK’lı çalışabilir mi?

    Gelir Vergisi Mükellefi olarak mesleki faaliyetini sürdüren Meslek mensubu (SMMM) Bir işverene bağlı olarak unvanı veya konumu ne olur ise olsun iş akdi ile (Bağımlı) olarak çalışamaz.


    Kendi adına ofisi olan SMMM’ler başka yerde sigortalı olabilir mi?

    Kendi adına ofisi olan SMMM’ler hiçbir koşulda bir işverene bağlı olarak çalışamaz.


    Bağımlı çalışan mali müşavirim. Farklı bir alanda danışmanlık şahıs şirketi açmak istiyorum. Bağımlı çalıştığım için, kendi şirketimin mali müşavirlik işlemlerini yapabilir miyim?

    Muhasebe işlemlerini yapabilirsiniz. Buna bir engel yok. Ancak serbest çalışmadığınız için Şifreniz yok. Beyanname gönderemezsiniz.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikGelir Vergisi Beyannamesinde Eğitim ve Sağlık Harcamalarının İndiriminde %10’Lu Oran Ayrı Ayrı Uygulanabilir Mi?
    Sonraki İçerikŞirketlerin Kurduğu Adi Ortaklık Firmasında Hangi Beyannameleri Kim Verecek?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz