Ana Sayfa Duyurular Kauçuk ve kauçuk eşya ürünleri mal grubu ihracatında 2021 Mayıs ayında en...

Kauçuk ve kauçuk eşya ürünleri mal grubu ihracatında 2021 Mayıs ayında en çok ihracat yapılan ülkeler sırasıyla Almanya, ABD ve Polonya oldu

382
0

Kauçuk ve Kauçuk Eşya Mal Grubu Mayıs 2021 İhracatı

Kauçuk ve Kauçuk Eşya ürünleri mal grubu 2021 yılı Mayıs ayı ihracatımıza baktığımızda toplam 115,6 milyon $ ihracat yaptığımız görülmektedir. En yüksek ihracat %16,73 pay ve 19,3 milyon $ ihracat ile 401699570000 – Sertleştirilmemiş Vulkanize Kauçuktan Diğer Eşya, Diğerleri (87.01 ila 87.05 Pozisyonlarındaki Motorlu Araçlar İçin Olanlar) üzerinden yapılmıştır.

Sonrasında sırasıyla; Sertleştirilmemiş Vulkanize Kauçuktan Diğer Eşya 87.01 ila 87.05 Pozisyonlarındaki Motorlu Araçlar İçin Olanlar Kauçuk-Metal Bağlantılı Parçalar, Basınçlı Hava Çekicileri İçin Özel Hortumlar, Vulkanize Edilmiş Kauçuktan Diğer Boru Ve Hortumlar – Metal Takviye Edilmiş, Sertleştirilmemiş Vulkanize Kauçuktan Diğer Eşya Diğerleri (Sivil Amaçlı) ve Diğer Karıştırılmış Kauçuk (Vulkanize Edilmemiş) gelmekte, bu ürün grupları da yapılan ihracatın %38,8’ine tekabül etmektedir.

Mayıs ayında Balata, Güta-Perka; Guayül Çıkıl (Chicle), İzopren Kauçuk (IR) – Diğer Amaçlı ve Rondelalar, Krep Kauçuk, Tabii Kauçuk Sertleştirilmiş Kauçuktan Sağlığa Tıbba Ve Cerrahiye Mahsus Eşya, İzopren Kauçuk gibi toplamda 26 ürün grubunda ihracatımız bulunmamaktadır.

Ülkelere göre kauçuk ve kauçuk eşya ürünleri mal grubu 2021 yılı Mayıs ayı ihracatına baktığımızda toplamda 163 ülkeye ihracat yapıldığı görülmektedir. En çok ihracat yapılan ülkeler sırasıyla Almanya, ABD ve Polonya’dır.

Toplam 115,6 Milyon $’lık ihracatın %21,28’i 24,6 milyon $ ile Almanya’ya yapılmış olup, Almanya’ya Mayıs ayında ağırlıklı olarak 401699570000 Sertleştirilmemiş Vulkanize Kauçuktan Diğer Eşya, Diğerleri (87.01 ila 87.05 Pozisyonlarındaki Motorlu Araçlar İçin Olanlar) ihracatı yapılmıştır.

Almanya’dan sonra sırası ile ülkelere yapılan ihracat ise; %8,83 payla 10,2 milyon $’lık ihracat ABD’ye, %5,32 pay ile 6,1 milyon $’lık ihracat da Polonya’ya gerçekleşmiştir.

Genel olarak değerlendirildiğinde; ilk 5 ülkeye yapılan ihracat toplam ihracatın yaklaşık %44,81’ine; aralarında Almanya, ABD, Polonya, Bulgaristan, İtalya, Fransa, Belçika, Birleşik Krallık, Hollanda ve Rusya Federasyonu’nun yer aldığı ilk 10 ülkeye ihracat ise toplam kauçuk ve kauçuk eşya mal grubu ihracatının yaklaşık %60,55’ine karşılık gelmektedir.


Kaynak: İKMİB
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikMobil oyun sektörü 2020’de geçen yıla kıyasla %29 oranında bir büyüme yaşayarak rekor kırdı
Sonraki İçerikİSMMMO Online Seminer: 7326 S ayılı Kanun Uyarınca SGK Alacaklarının Yapılandırılması 18 Haziran 2021

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz