Ana Sayfa Dünya Karadağ’da tüketici fiyat endeksi Aralık 2019’da %1,0 arttı

Karadağ’da tüketici fiyat endeksi Aralık 2019’da %1,0 arttı

559
0

Karadağ’da tüketici fiyat endeksi Aralık 2019’da %1,0 arttı

Karadağ İstatistik Ofisi’nin yayınladığı verilere göre, tüketici fiyat endeksi ile ölçülen kişisel tüketim mal ve hizmet fiyatları, Aralık 2019’da Kasım 2019’a kıyasla ortalama %0,1 azaldı. Aralık 2019’da, Aralık 2018’e göre tüketici fiyatları %1,0 arttı. Bu çoğunlukla şu alanlardaki fiyatların düşmesinden etkilendi: ayakkabı, giysiler, sebze, ekmek ve tahıllar, kahve, mobilya ve döşemeler. Ocak-Aralık 2019 döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre tüketici fiyatları ortalama %0,4 oranında yükseldi.

Ana gruplara göre tüketim amacıyla gözlemlenen Aralık 2019’da Kasım 2019’a kıyasla fiyatların aylık düşüşü şu gruplarda gözlenmiştir: Giyim ve ayakkabı (%-2,4); Dinlenme ve kültür (%-0,2); İletişim (%-0,1); Çeşitli mal ve hizmetler (%-0,1) olurken, fiyat artışları ise şu gruplarda kaydedilmiştir: Ulaşım (%0,6); konut, su, elektrik, gaz ve diğer yakıtlar (%0,3); Mobilya, ev eşyası ve rutin ev temizliği (%0,3); Yiyecek ve alkolsüz içecekler (%0,1); Restoranlar ve oteller (%0,1).


Kaynak: Karadağ İstatistik Ofisi / Link: https://www.monstat.org/eng/novosti.php?id=2968
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerik2020 Yılına alınan binek araçların ne kadarlık kısmı amortismana tabidir?
Sonraki İçerik2019 yılında satış hasılatı 5 milyonu geçen mükellefler E- defter , E- fatura uygulamasına ne zaman dahil olur?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz