Ana Sayfa Duyurular Kanun Metninde Değişiklik Yapılmasını Öngören Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi İptal Edildi

Kanun Metninde Değişiklik Yapılmasını Öngören Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi İptal Edildi

670
0

Anayasa Mahkemesi, kanunla düzenlenmiş bir konuda Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile değişiklik yapıldığı belirtilerek kuralın Anayasa’ya aykırı olduğu iddia edilen başvuruda, dava konusu kuralın 5018 sayılı Kanun’a ekli (I) sayılı Cetvel’e bazı eklemeler yapmak suretiyle kanun metninde değişiklik yapılmasını öngördüğünü, Kanunları değiştirmenin TBMM’nin görev ve yetkileri kapsamında bulunduğunu ve 6771 sayılı Kanun kapsamında yapılan Anayasa değişikliğiyle bu hususta farklı bir düzenleme öngörülmediği gözetildiğinde kuralın yürütme yetkisine değil yasama yetkisine ilişkin olduğunu tespit ederek kuralın konu bakımından yetki yönünden Anayasa’ya aykırı olduğuna ve iptaline karar vermiştir.

Kaynak: https://normkararlarbilgibankasi.anayasa.gov.tr/ND/2020/27


Kaynak: Özgün Hukuk
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerik14 Gün karantinada kalan Mali müşavirler kendisinin ve müşterilerinin beyannamelerinin verilmesi için mücbir sebepten yararlanır mı?
Sonraki İçerikPeşin ödenen kiranın 2021 yılına sarkan kısmı için düzenlenecek faturada indirimli KDV uygulanır mı?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz