Ana Sayfa Haberler Kamu çalışanları için zam oranı belli oldu

Kamu çalışanları için zam oranı belli oldu

809
0

Türkiye İstatistik Kurumu, Şubat ayı Tüketici Fiyat Endeksi oranlarını açıkladı.

Açıklanan verilere göre, kamuda çalışanlar için enflasyon farkı yüzde 8,45 oldu.

Toplu Sözleşme metnine göre, söz konusu oranın yüzde 3,5’i aşması durumunda aşan kısım, işçinin 18 Şubat tarihindeki brüt çıplak ücretine zam olarak yansıyacak.

Böylece, 1 Mart itibariyle Toplu Sözleşme metnini imzalayan kamu çalışanlarının maaşına yüzde 4,95 oranında fark artışı yansıtılacak.

 

 

 

 

 


Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikİmar Barışı ödemelerini kira gelirinden düşebilir miyim?
Sonraki İçerikSerbest meslek erbabı hangi harcamaları gider yazabilir?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz