Ana Sayfa Duyurular İşverenin çalışanını işten çıkarma yasağı17 Mart 2021’ten itibaren 2 ay daha uzatıldı

İşverenin çalışanını işten çıkarma yasağı17 Mart 2021’ten itibaren 2 ay daha uzatıldı

729
0

İş ve Hizmet Sözleşmelerinin Fesih Yasağının Uzatılması Hakkında

09.03.2021 tarih ve 31418 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan 3592 Sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile 4857 sayılı İş Kanununun geçici 10 uncu maddesinin birinci ve ikinci fıkralarında belirtilen işverenin 3 aylık süre ile çalışanını işten çıkarma yasağı,17 Mart 2021’ten itibaren 2 ay daha uzatılmıştır.

Böylelikle;

– Her türlü iş veya hizmet sözleşmesi ahlak ve iyi niyet kurallarına uymayan haller ve benzeri sebepler, belirli süreli iş veya hizmet sözleşmelerinde sürenin sona ermesi, işyerinin herhangi bir sebeple kapanması ve faaliyetinin sona ermesi, ilgili mevzuatına göre yapılan her türlü hizmet alımları ile yapım işlerinde işin sona ermesi halleri dışında işveren tarafından feshedilme ve yasağı,

– İşveren işçiyi tamamen veya kısmen ücretsiz izne ayırabilme bu madde kapsamında ücretsiz izne ayrılmanın, işçiye haklı nedene dayanarak sözleşmeyi fesih hakkı vermemesi durumu 17 Mart 2021 tarihinden itibaren 2 ay uzatılmış oldu.

3592 Sayılı Cumhurbaşkanı Kararı için: https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2021/03/20210309-1.pdf


Kaynak: İTKİB
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikÜrün teslimlerinde düzenlediğimiz nakliye hizmetine istinaden KDV tevkifatı yapmalı mıyız?
Sonraki İçerik4/1-b kapsamında olan bir kişi işyerini kapatırsa işsizlik maaşı alabilir mi?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz