Ana Sayfa Çalışma Hayatı İşveren kısa çalışma ödeneği ile işçinin maaşı arasındaki farkı işçiye ödeyebilir mi?...

İşveren kısa çalışma ödeneği ile işçinin maaşı arasındaki farkı işçiye ödeyebilir mi? Öderse bunu bordroda göstermeli miyiz?

559
0

01.04.2020 ile 30.04.2020 tarihinde KÇÖ firmamız yararlanmıştır. Çalışanımızın maaşı 3.000 TL’dir. Kısa çalışma ödeneği 2.500 TL yatan firma yetkilileri çalışanı mağdur etmemek için aradaki 500 TL’lik farkı personelin banka hesabına yatmıştır. 7 günlük yarım çalışma ödeneği 686,70 APHB’ Beyan edilecek tutardır. İşçinin mağdur olmaması için 500 TL farkı APHB’de ikramiye gibi mi göstermeliyiz veya farklı bir öneriniz olur mu?

Avans niteliğinde değerlendirmenizi tavsiye ederiz.

10.04.2020 tarihi itibari ile bazı mükelleflerimiz için İş kura KÇÖ başvurusunda bulunduk. 1 hafta önce KÇÖ işçi listesi talebinde bulundular hazırlayarak gönderdik. Sonrasında bugün itibari ile bir dönüş olmadı, 04-2020 dönemi bordro ve e bildirgeleri KÇÖ dahilinde mi hazırlamalıyız?

Bağlı bulunduğunuz İŞKUR’a ve danışmanınıza uygunluk raporu için e-postalar atıp sonuç almanız gerekir. İşçi sayınız çok değil ise işçilerinizden e-devletten KÇÖ girişi yapmalarını isteyebilirsiniz.

İşkur işveren girişinden KÇÖ onayınızı kontrol ediniz.


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikBazı ürünlerin ithalatına ilave gümrük vergisi uygulanacak..
Sonraki İçerik7’si Kanser, 4’ü MS Tedavisinde Kullanılmak Üzere 11 İlaç Daha Geri Ödeme Listesine Alındı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz