Ana Sayfa Duyurular ISMMMO’dan E-Ticaret İle İlgili Dikkat Edilecek Hususlar Ve Başvuru Süreçleri Hakkında Bilgilendirme:

ISMMMO’dan E-Ticaret İle İlgili Dikkat Edilecek Hususlar Ve Başvuru Süreçleri Hakkında Bilgilendirme:

1330
0

Değerli Üyemiz ; 22.12.2017

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından “Elektronik Ticaret Bilgi Sistemi ve Bildirim Yükümlülükler”i hakkındaki tebliğ 11.Ağustos.2017 tarihli 30151 sayılı Resmi Gazete ‘de yayınlanarak yürürlüğe girmişti.
Bu tebliğ, ağ üzerinde mal veya hizmet satışına yönelik sözleşme yapılmasını veya sipariş verilmesini sağlayan hizmet sağlayıcı ve aracı hizmet sağlayıcılar ile Tebliğde belirtilen diğer gerçek veya tüzel kişilerin elektronik ticarete ilişkin kayıt veya bildirim yükümlülüklerini kapsıyor.
Kayıtların ve bildirimlerin yapılabilmesi, elektronik ticaret verilerinin toplanması ve bu verilerin işlenerek istatistiki bilgilerin üretilmesi amacıyla Gümrük ve Ticaret Bakanlığı bünyesinde oluşturulan Elektronik Ticaret Bilgi Sistemi (ETBİS) 01/12/2017 tarihi itibarıyla kullanıma açıldı.

ETBİS ( Elektronik Ticaret Bilgi Sistemi )’e kimler kayıt yapılacak?
Kendilerine ait elektronik ticaret ortamında faaliyet gösteren hizmet sağlayıcılar, aracı hizmet sağlayıcılar, yurt içinde yerleşik olup yurt içinde elektronik ticaret faaliyetinde bulunmamakla birlikte yurt dışında yerleşik bir aracı hizmet sağlayıcı üzerinden sözleşme yapan veya sipariş alan hizmet sağlayıcılar faaliyetlerine başlamadan önce ETBİS ‘e kayıt
yaptıracaklar.

Sisteme Giriş
Gerçek veya tüzel kişi tacirler için MERSİS numarası ve vergi kimlik numarası, esnaf ve sanatkârlar için T.C. kimlik numarası ve vergi kimlik numarası, Elektronik ticaret veya aracılık faaliyetinde bulunulan mobil uygulama ve alan adı girilerek www.eticaret.gov.tr web sitesindeki e-Devlet Kapısı üzerinden ETBİS’e giriş yapılabilecektir.

İlgili Kanunun geçici madde kapsamında kapsamında ;
1.Aralık.2017 tarihi itibarıyla faaliyette olan hizmet sağlayıcı ve aracı hizmet sağlayıcılar Kanunun 5 inci ve 6 ncı maddelerinde belirtilen yükümlülüklerini söz konusu tarihten itibaren otuz gün içinde yerine getirir.
6 ncı maddenin üçüncü fıkrası uyarınca bildirim yükümlülüğü getirilenler bu yükümlülüklerini 1.Ocak.2018 tarihindenitibaren yerine getirir.
Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

Yücel AKDEMİR
Başkan

Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

Önceki İçerikProtesto ve Poliçe İbrazlarında Mücbir Sebep Sayılan Durumlar Nelerdir?
Sonraki İçerikDeniz İş Kanunuyla İlgili Soru ve Cevaplar – 1

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz