Ana Sayfa Vergi İş uyuşmazlıklarındaki arabuluculuk hizmetinin KDV’i %10 olarak uygulanacaktır.

    İş uyuşmazlıklarındaki arabuluculuk hizmetinin KDV’i %10 olarak uygulanacaktır.

    İş uyuşmazlıklarında dava şartı olarak arabuluculuk ile bunlara bağlı ilamlı icra takipleri kapsamında verilen avukatlık hizmetlerinde KDV oranı %10 olarak uygulanacaktır.

    174
    0

    Şirketimiz personelleri ayrıldığında uzlaşma amaçlı arabuluculuk hizmetinden yararlanıyoruz. Avukat makbuz kesiyor şirketimize ve %20 KDV uyguluyor. %10 olması gerekmez mi?

    KDV oranlarının tespit edildiği (II) sayılı listenin 32. sırasında, aile mahkemeleri, tüketici mahkemeleri ve çocuk mahkemelerinin görev alanına giren davalar ve işler, vesayet davaları ve işleri; bu davalara bağlı kanun yolları; iş uyuşmazlıklarında dava şartı olarak ARABULUCULUK ile bunlara bağlı ilamlı icra takipleri kapsamında verilen avukatlık hizmetlerinde KDV oranı % 10 olarak belirlenmiştir.


    YASAL DAYANAK

    GÜNCEL KDV ORANLARI

    MAL VE HİZMETLERE UYGULANACAK KATMA DEĞER VERGİSİ

    ORANLARININ TESPİTİNE İLİŞKİN KARAR

    Resmî Gazete Tarihi

    Resmî Gazete Sayısı

    Karar Tarihi

    Karar Sayısı

    30 Aralık 2007 PAZAR

    26742

    24/12/2007

    2007/13033

    (II) SAYILI LİSTE (%10 KDV UYGULANANLAR)

    32- 6100 sayılı Hukuk Muhakemeleri Kanunu ve 1136 sayılı Avukatlık Kanununda yer alan adli yardım ve adli müzaharet hükümleri kapsamında verilen avukatlık hizmetleri ile (80) aile mahkemeleri, tüketici mahkemeleri ve çocuk mahkemelerinin görev alanına giren davalar ve işler, vesayet davaları ve işleri; bu davalara bağlı kanun yolları; iş uyuşmazlıklarında dava şartı olarak arabuluculuk ile bunlara bağlı ilamlı icra takipleri kapsamında verilen avukatlık hizmetleri,


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikTicari araç için yapılan yüksek tutarlı bakım onarım harcaması direkt giderleştirilebilir mi?
    Sonraki İçerikİngiltere’den alınan mühendislik hizmetindeki stopaj oranı nedir?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz