Ana Sayfa Çalışma Hayatı İş Ortamı Başarıyı ve Müşteri İlişkilerini Ne Kadar Etkiliyor?

    İş Ortamı Başarıyı ve Müşteri İlişkilerini Ne Kadar Etkiliyor?

    2114
    0

    Sigal Barsade ve Olivia A. O’Neill makaleleri “Employees Who Feel Love Perform Better”inde (Sevgi Hisseden Çalışanlar Daha İyi Performans Gösteriyor)’ şöyle yazıyor:

    ”Yaptığımız araştırmada 185 çalışan, 108 hasta ve 42 hasta yakıyla çalıştık. Duygusal ortamın çalışanları, hastaları ve hasta yakınlarını nasıl etkilediğini araştırdık. Öğrendiğimize göre işyerinin duygusal ortamı çalışanların ve müşterilerin mutluğunu ve performansını fazlasıyla etkiliyor.

    Sevgi ve özenle iletişim kurulan bir ortamda çalıştığını belirtenler işleriyle ilgili çok daha yüksek seviyelerde mutluluk hissettiklerini ve iş yerinde ekip çalışmasının çok daha güçlü olduğunu belirtti. İşe daha sık ve daha istekli gittiklerini eklediler. Araştırmamıza göre bu tür bir iş ortamı doğrudan müşterilerle ilişkileri de etkiliyor, ruh hallerini, hayat standartlarını, mutluluklarını artırdığı gibi hastaların da Acil’i daha az ziyaret etmesini sağlıyor.”

    Finans sektöründen gayrimenkule kadar pek çok farklı alanda 3,201 çalışan üzerinde yapılan diğer araştırmalarının da sonuçları aynı:

    “İş yerinde birbirine sevgi, özen, şefkat gibi duygularla davranıldığını hisseden ve bu duyguları paylaşabilen çalışanlar işlerinden çok daha memnun olduklarını, işyerine daha sadık olduklarını ve performanslarının da daha yüksek olduğunu belirtti.”

    “Beraber çalışan, birbirini koruyan, sorun çıktığında anlayışlı ve şefkatli davranan çalışanlar hayal edin. Şimdi de bu davranışı herkesten bekleyen bir iş yeri ortamı hayal edin. Yöneticilerin bu tür ilişkiler yaratmaya çalıştığı ve bunu desteklediği bir iş ortamını.”

    İşverenlere tavsiyeleri şu: “Her gün çalışanlarınıza yansıttığınız duygulara dikkat eden. Sizin ruh haliniz tüm grubu etkileyecektir.”

    En önemli ayrıntının iş ortamında insanların birbirine nezaketle ve anlayışla davranması olduğunu belirtiyorlar.

    “Şefkatli, sevgi içeren, çalışanların mutluluğunu ve üretkenliğini destekleyen bir ortam ve bunlarla gelen müşteri memnuniyetini yaratın.”

    Derleyen: Özge Burçak Aydınalp
    Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

    Önceki İçerikUluslararası Çalışma Örgütü (ILO) Nedir?
    Sonraki İçerikTürkiye’de Otomotiv

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz