Ana Sayfa Muhasebe İş akdi devam ederken hayatını kaybeden işçi hakkında ne gibi bildirimler yapılmalıdır?

İş akdi devam ederken hayatını kaybeden işçi hakkında ne gibi bildirimler yapılmalıdır?

967
0

İşyerimizde 3 aydır çalışmakta olan bir işçi mesai saatleri ve iş yeri dışında silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmiş. Bu durumda işveren olarak bizim sorumluluğumuz nedir? Hangi bildirimleri ve ödemeleri yapmamız gerekir?
(17.12.2018 15:18)

Karakoldan ölüm kaydı ve tereke alınıp işçinin çıkış işlemi yapılmalıdır. İşçinin ölümü iş akdi sürerken olmalıdır. İntihar, ecel ya da iş kazası diye ayrıma gitmeksizin değerlendirilecektir. Ölüm tazminatının hesaplamasında dikkate alınacak ücret işçinin aldığı son ücrettir. Ölüm tazminatına hak kazanılmasında iş akdinin belirli /belirsiz ya da kısmi süreli olması herhangi bir farklılık yaratmamaktadır. İşçinin hizmet süresi 5 yıldan az ise bir aylık ücret, Hizmet süresi beş yıldan fazla ise iki aylık ücret tutarında ödeme yapılır bir işçinin ölümü halinde hak sahiplerine ödenmesi gerekir. Sonuç olarak ölüm tazminatı işveren tarafından ödenmesi gereken bir ödeme olmakla birlikte birçok işveren, işçinin sağ kalan eşine ve ergin olmayan çocuklarına, yoksa bakmakla yükümlü olduğu kişilerin başvurusu olmadığı gerekçesi ile kişilerin başvurusu olduğu gün yapacağı gerekçesi ile bu ödemeyi yapmamaktadır.

 


Kaynak:ISMMMO
Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebe News veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Madende hayatını kaybedenlerin yakınlarına kamu’da işçi kadrosu verilmesi kararı-21.05.2018

 

Vefat Eden Eşin Kıdem Tazminatı Alınabilir mi?

 

İşten Kendi İsteğiyle Ayrılan İşçi ve Evlilik Nedeniyle Ayrılan İşçi Kıdem Tazminatı Alabilir mi?

 

İş yeri Satılırsa İşçi Kıdem Tazminatını İsteyebilir mi?

 

 

Önceki İçerikKurumlar Vergisi Tahakkuku
Sonraki İçerik9 Şubat 2019 Tarihli ve 30681 Sayılı Resmi Gazete

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz