Ana Sayfa Vergi İnternetten platformlarından yapılan satışların iadesi nasıl olacak?

    İnternetten platformlarından yapılan satışların iadesi nasıl olacak?

    314
    0

    Trendyol gibi platform üzeri satış yapılıp e arşiv faturası kesildiğinde, ürün iade işlemleri nasıl olur. İade edecek taraf vergi mükellefi değil Gider pusulası düzenleyeceğiz gider pusulasında KDV ‘yi yazacak mıyız? (Bide imza alma kısmı nasıl olacak uzaktan satış olduğu için)

    Gider pusulası düzenleneceği gibi bankadan yapılacak ödeme için “e-Dekont” ile tevsik edilir. Ödediğiniz bedelden iç yüzde ile KDV hesaplayıp indirim konusu yapabilirsiniz.

    Not: Burada “net cevap” diye bir uygulama olmaz. Verdiğimiz yanıtlar YORUM niteliğindedir. Verilen cevaplar, ilgili kanun, tebliğ ve sirküler baz alınarak verilir. Bağlayıcı olamaz.

    Bir diğer seçenek olarak da internetten nihai tüketicilere ürün satışı yapanların düzenleyecekleri faturanın alt kısımlarında ürün iadesi ile ilgili bölümlere yer verilmiştir. Buna ilişkin uygulama detaylarını incelemenizde de fayda vardır.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikBasit usule tabi olan bir esnafın defter beyan sisteminde kayıtlarını tutma durumunda e smm makbuzu KDV siz ve stopajsız mı kesilecektir?
    Sonraki İçerikToner KDV oranı bilgisine KDV oran listesinde bulamadım bu ürünün satışında KDV oranı %18 midir?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz