Ana Sayfa Vergi Basit usule tabi olan bir esnafın defter beyan sisteminde kayıtlarını tutma durumunda...

    Basit usule tabi olan bir esnafın defter beyan sisteminde kayıtlarını tutma durumunda e smm makbuzu KDV siz ve stopajsız mı kesilecektir?

    71
    0

    Basit usule tabi olan bir esnafın defter beyan sisteminde kayıtlarını tutma durumunda e smm makbuzu KDV siz ve stopajsız mı kesilecektir? ücret tarifesinde basit usul fiyat bilgisi bulunmamaktadır. ücret ve belgelendirme nasıl olmalıdır

    Düzenlenecek e-smm de KDV ve GV stopajı yapılmaz. 2023 Ücret tarifesinde Maliye Bakanlığınca belirlenmiş ücret vardır.

    TABLO II
    4.BASİT USUL KAPSAMINDA DEFTER BEYAN SİSTEMİ UYGULAMASI

    a) İşçisiz (Aylık) 110 TL

    b) İşçili (Aylık) 140 TL


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikŞans Oyunlarından Alınan Vergi ve Fon Tutarları İçin Yeni Oranlar Belirlendi
    Sonraki İçerikİnternetten platformlarından yapılan satışların iadesi nasıl olacak?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz