Ana Sayfa Vergi İnternet üzerinden satış yapan firmalar e-fatura uygulamasına dahil olmak zorunda mıdır?

    İnternet üzerinden satış yapan firmalar e-fatura uygulamasına dahil olmak zorunda mıdır?

    394
    0

    2020 yılında kurulmuş internet üzerinden satış yapan şahıs işletmesinin 650.000,00 TL cirosu olan bir kişi 2022 yılında e-defter geçiş yükümlülüğü var mıdır?

    İnternet satışları için verdiğiniz bilgiler kapsamında detaylandırmak gerekiyor. 

    VUK 509’a göre; 4- Mal veya hizmetlerin alınması, satılması, kiralanması veya dağıtımı işlemlerinin gerçekleştirilmesine aracılık etmek üzere internet ortamında 23/10/2014 tarihli ve 6563 sayılı Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanunda tanımlanan başkalarına ait iktisadi ve ticari faaliyetlerin yapılmasına elektronik ticaret ortamını sağlayan gerçek ya da tüzel kişi aracı hizmet sağlayıcıları, internet ortamında gerçek ve tüzel kişilere ait gayrimenkul, motorlu araç vasıtalarının satılmasına veya kiralanmasına ilişkin ilanları yayınlayan internet sitelerinin sahipleri veya işleticileri ile internet ortamında reklamların yayınlanmasına aracılık faaliyetinde bulunan internet reklamcılığı hizmet aracıları. 

    Yukarıda belirtilen kriterler dışındaki yükümlülüklere de bakmak gereklidir.

     


    BENZER İÇERİKLER

    Aracı firmalar üzerinden internetten satış yapan firmalar E-Arşiv fatura düzenlemek zorunda mıdır?

    İnternet üzerinden mal satışı yapanlar e-faturaya ve e-arşiv faturaya geçmek zorunda mı?

    Evde kişiye özel kıyafet dikilerek internetten satılması faaliyetinin esnaf muaflığından yararlanıp yararlanamayacağı hk.

    Trendyol üzerinden perakende satış yapacak firmalar ÖKC kullanmalı mıdır?

    İnternetten yapılan satışlar için düzenlenen e-Arşiv Fatura Kargo ekinde gönderilecek mi?


    Kaynak: ismmmo,GİB
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerik2022 Yılında e-faturaya geçecek olan bir firma mali mühür almalı mıdır?
    Sonraki İçerikKendi sitesi üzerinden satış yapan firmalar e-fatura uygulamasına geçmek zorunda mıdır?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz