Ana Sayfa Ülkeler İngiltere’de İşsizlik Son 42 Yılın En Düşük Seviyesinde!

İngiltere’de İşsizlik Son 42 Yılın En Düşük Seviyesinde!

1166
0

İNGİLTERE’DE İŞSİZLİK DÜŞÜK AMA ÇALIŞANLAR ENDİŞELİ
İngiltere’de işsizlik son 42 yılın en düşük seviyesinde ancak birçok çalışan bundan memnun değil. Yayınlanan resmi verilere göre; işsizlik Haziran ayına kadar olan 3 aylık periyotta hafif bir düşüşle %4.4’e kadar geriledi. Ancak ekonomistler bunun iyi bir haber olmadığını düşünüyor çünkü işsizlik oranının düşük olması daha yüksek maaş anlamına gelmiyor.

MAAŞLAR AYNI AMA FİYATLAR ARTTI
Ürün fiyatları insanların maaşından daha hızlı bir şekilde artıyor bu da insanların mali durumlarını sıkıştırıyor. Yayınlanan son veriler; ücretlerin Haziran ayına kadar olan üç aylık dönemde yıllık % 2,1 oranında arttığını göstermektedir ancak aynı dönemde  enflasyon % 2.6 idi. Bu da gerçek gelirlerin geçen yılın aynı dönemine göre% 0,5’in altına düştüğü anlamına geliyor. Ekonomistler; kazançlardaki düşüşün devam etmesinin İngiltere ekonomisinde büyük sıkıntılara neden olabileceğini belirtiyor.

YATIRIM YAPMAK YERİNE İŞE ALIM YAPIYORLAR.
Brexit müzakerelerinin belirsiz sonuçlarından endişe duyan şirketler, sermayelerini yeni teknoloji ve ekipman için harcamaktan ziyade daha fazla insanı işe alıyor. Ekonomik ve politik anlamda belirsiz bir süreç yaşayan İngiltere’ de ; yatırımcılar  pahalı olan iş yatırımlarını yapmak yerine daha fazla çalışanla ekstra iş gücü üretmeyi hedefliyor. Ancak bu çalışanların yaratıcılığını verimliliğini olumsuz yönde etkiliyor. Resmi istatistikler, İngiltere’nin ,verimliliğini üst üste ikinci çeyrek için düşürdüğünü gösterdi.

BREXİT’İN YAN ETKİLERİ İŞ DÜNYASINI DA ETKİLİYOR.
İngiltere’de yaşayan AB vatandaşlarını saran belirsizlik, ülkeyi yabancı işçiler için daha az cazip hale getiriyor. Ekonomistler, AB referandumundan bu yana net göçteki düşüşün artması piyasa üzerinde bir miktar baskı oluşturduğunu  ve bu baskının  İngiltere’nin AB’yi terk etmesiyle birlikte yoğunlaşacağını düşünüyor. İngiltere’ de yaklaşık 2.4 milyon AB ülkelerinde doğmuş çalışanlar istihdam ediliyor. AB’den ayrılma süreci sonlandıktan sonra da bu işçilerin İngiltere’de kalabilmesiyle ilgili hazırlıklar var ancak bunun ne kadar başarılı olacağı merak konusu.

Kaynak: CNN Money

Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

Önceki İçerik2017 Ocak-Eylül Döneminde Türkiye’de En Çok Hangi Marka Araç Satıldı Biliyor musunuz?
Sonraki İçerikE-Fatura Kullanıcılarının Dikkatine!!! Yapım İşlerinde Uygulanacak KDV Tevkifatı Oranı Değişikliği Uygulamasında Nasıl E-Fatura Düzenleyebilirsiniz?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz