Ana Sayfa Dünya İngiltere’de İnşaat Satın Alma Müdürleri Endeksi Ağustos ayında 56,9 olan piyasa beklentisinin...

    İngiltere’de İnşaat Satın Alma Müdürleri Endeksi Ağustos ayında 56,9 olan piyasa beklentisinin altında 55,2 olarak açıklandı

    351
    0

    Yurt Dışı Gelişmeler

    • ABD’de İş İmkanları ve Personel Değişim Oranı (JOLTS) Temmuz ayı değeri 10,934 milyon olarak açıklandı.
    • ABD’de işsizlik maaşı başvurularına 310 bin kişi müracaat etti. Açıklanan değer 335 bin olan piyasa beklentisinin altında kaldı ve son 18 ayın en düşük değeri olarak kaydedildi.
    • ABD’de Ağustos ayında açıklanan Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) aylık bazda piyasa beklentisi olan %0,6 değerinin üzerinde %0,7 olarak açıklandı.
    • Euro Alanı’nda yatırımcı güvenini belirten Sentix Güven Endeksi Eylül’de 19,6 olarak açıklandı. Böylelikle Sentix Güven Endeksi Nisan ayından bu yana en düşük değerini aldı.
    • Euro Alanı’nda 2021 yılı ikinci çeyreği için açıklanan yıllık GSYH büyüme verisi %14,3’e ve bir önceki çeyreğe göre GSYH büyüme verisi ise %2,2’ye revize edildi.
    • ECB mevduat faizi oranını -%0,5 ve politika faizini %0 seviyesinde tuttu. Ayrıca, Euro Alanı enflasyon ve GSYH beklentilerini 2021 yılı için yukarı yönlü revize etti.
    • Almanya’da ZEW eğilim endeksi Eylül ayında beklentilerin altında kaldı ve yatırımcı güveni 26,5 olarak açıklandı.
    • İngiltere’de İnşaat Satın Alma Müdürleri Endeksi (PMI) Ağustos ayında 56,9 olan piyasa beklentisinin altında 55,2 olarak açıklandı.


    Kaynak: TOBB
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikOnline Seminer: COVİD-19 Aşıları, PCR Testi ve İşyerlerinde Güncel İdari Uygulamalar 17 Eylül 2021
    Sonraki İçerikİşveren personelini ihbar süresini kullandırmadan işten çıkartabilir mi?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz