Ana Sayfa Vergi İn Vitro Tanı Amaçlı Tıbbi Cihazlarda KDV Oranı

    İn Vitro Tanı Amaçlı Tıbbi Cihazlarda KDV Oranı

    306
    0

    1 Nisan’dan itibaren uygulamaya giren KDV indirimleri hakkında sorum olacaktı. Tıbbi Cihaz Satışı yapan bir firmada ; ÜTS Sistemine kayıtlı aksam yedek parça (tıbbi cihaza ait) hangi KDV oranına tabidir? Daha önce %18 KDV uygulanmaktaydı.

    GTIP: 901812000000 % 8 idi. Halen ve şimdi %8’dir.
    GTIP: 901819900019 %18 idi. Şu anki oran nedir?

    01/04/2022 tarihinden itibaren Sağlık Bakanlığı tarafından yayımlanan “Tıbbi Cihaz Yönetmeliği” ve “İn Vitro Tanı Amaçlı Tıbbi Cihaz Yönetmeliği” hükümlerine tabi olan TÜM CİHAZLARIN teslimi ile bunların kiralanması hizmetleri için % 8 KDV oranı uygulanacaktır.

    Bahsettiğiniz ürün; “Tıbbi Cihaz Yönetmeliği” ve “İn Vitro Tanı Amaçlı Tıbbi Cihaz Yönetmeliği” belirtilmiş ise Oran % 8 dir. Aksi durumda % 18’dir.


    – Mal ve Hizmetlere Uygulanacak Katma Değer Vergisi Oranlarının Tespitine İlişkin Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar (Karar Sayısı: 5359)

     


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikSitede görevli temizlik görevlisi ve bahçıvan stopaja tabi midir?
    Sonraki İçerikKonut dışında başka gayrimenkulü olan emekliler emlak vergisi istisnasından yararlanabilir mi?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz