Ana Sayfa Haberler IMF Başkanından küresel ekonomiye istikrarsızlık yorumu

IMF Başkanından küresel ekonomiye istikrarsızlık yorumu

683
0

Her sene Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) başkenti Washington’da düzenlenen Sermaye Piyasaları Zirvesi’nin 13’üncüsü Salı günü gerçekleşti.

Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Christine Lagarde, Zirvede bazı açıklamalarda bulundu.

Küresel ekonominin durumunu değerlendiren Lagarde, ekonomilerin yüzde 70’inde yavaşlama görüldüğünü ve yılın devamında büyümedeki toparlanmanın istikrarsız olmasını beklediklerini belirtti.

Lagarde, Brexit ve ABD – Çin ticaret savaşının oluşturduğu risklerin, iş dünyası güvenini etkilediğini ifade etti ve ekledi, ‘’Ticaret sınırları çözüm değil. Yanlış politikalardan kaçınmak önemli.’’

IMF’nin araştırmalarından yola çıkan Lagarde, yüzde 25 oranında tarife uygulaması olması halinde ABD ekonomik büyümesinin yüzde 0.6, Çin ekonomisinin ise yüzde 1.5 kayba uğrayacağını vurguladı.

 

 

 

 


Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikTüketici fiyat endeksi (TÜFE) aylık %1,03 arttı – Mart 2019
Sonraki İçerikMuhtar Kayıtlarının On-Line Bildirimi

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz