Ana Sayfa Muhasebe İmalatçı olmayanlar yatırım teşvik belgesi sahibi firmaya belge kapsamındaki malzemelerden satabilir mi?

    İmalatçı olmayanlar yatırım teşvik belgesi sahibi firmaya belge kapsamındaki malzemelerden satabilir mi?

    5746 sayılı araştırma ve geliştirme faaliyetlerinin desteklenmesi hakkında kanun genel tebliği (SERİ NO: 1)de örnekli olarak konunun tüm detayları açıklanmıştır.

    495
    0
    Teknopark müşterisi için 5746 nolu teşvikten yararlanmak istiyoruz. Fakat muh sgk verdiğimde 5746 nolu kanun seçilemez diyor. Sebebi nedir?

    5746 sayılı araştırma ve geliştirme faaliyetlerinin desteklenmesi hakkında kanun genel tebliği (SERİ NO: 1)de örnekli olarak konunun tüm detayları açıklanmıştır.


    Bir mükellefimiz bir makinayı imalatçıdan alıp, yatırım teşvik belgesi sahibi bir müşteriye satışını gerçekleştirecek. Makinanın imalatçısı biz olmadığımız için KDV iadesinden problem yaşar mıyız? Faturayı ona göre düzenlememizde problem var mıdır?

    Yatırım teşvik belgesine göre KDV istisnasını sadece imalatçılar yapacak diye bir hüküm yoktur. Mükellefin satacağı makine için alıcının sunduğu Yatırım teşvik belgesi ve global listenin ibrazı yeterlidir.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerik2021 Yılı Fuar Destekleri Üst Limitleri Açıklandı
    Sonraki İçerik2021 yılında binek araçlarda gider yazılabilecek aylık kira tutarları ve amortisman hadleri nedir?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz