Ana Sayfa Vergi İleri tarihli E-fatura oluşturup GİB’e gönderebilir miyiz?

İleri tarihli E-fatura oluşturup GİB’e gönderebilir miyiz?

865
0

Teknik olarak yarına E -fatura göndermemiz mümkün değil.
Ancak; faturayı yarın tarihli oluşturup gününde GiB’e göndersek şematron kontrolünden geçer mi?

– GİB-Portal yönteminde Fatura Oluştur bölümünden oluşturduğunuz faturalarda ileri tarihli fatura oluşturmanız mümkün değildir.

– GİB-Portal yönteminde Yükleme Araçları bölümünden yüklediğiniz ve entegrasyon ve özel entegrasyon yönteminde oluşturduğunuz faturalarda ileri tarihli fatura oluşturmanız mümkündür.

Fatura üzerindeki tarih kontrolü GİB’e gönderim sırasında yapıldığından, gönderim anı ileri bir tarih olmayacağından bu şekilde işlem yapmanız mümkündür. (şematron kontrolüne takılmaz.)

 

 

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

E- Fatura portalında kaç adet fatura arşivleyebiliriz? Arşivleme için belli bir süre var mı?

 

E- fatura mükellefleri ihracat işleminin gümrükleme işlemlerine istinaden faturayı E- Fatura mı, kâğıt fatura mı olarak düzenleyecektir?

 

İnternet üzerinden satış yapan firmalar ne zaman e- fatura kullanmak zorundadır?

 

Önceki İçerikHaftalık Para ve Banka İstatistikleri – 11.04.2019
Sonraki İçerikBrexit 31 Ekim’e ertelendi

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz