Ana Sayfa Mevzuat İhracatta rekor!

İhracatta rekor!

869
0

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, “Kasım ayında ihracatımız bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 9,49 artarak 15 milyar 532 milyon dolara yükseldi. Böylece geçen ay itibarıyla ihracatımız 15,5 milyar dolar ile Cumhuriyet tarihinin en yüksek Kasım ayı ihracat değerine ulaştı” dedi.

Pekcan, önümüzdeki dönemde mal ve hizmet ihracatlarına ve sanayicilere verilen desteklerin artacağını belirtti.

Bu sayede Ar-Ge faaliyetlerinde yoğunlaşacak üretim yapısıyla dış ticaret dengelerinin daha da iyileşeceğine inandıklarını ifade etti.

Pekcan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla 100 Günlük İcraat Programı kapsamındaki TL’nin dış ticaretteki kullanımını artırmak üzere çalışmalar yaptıklarını, bu kapsamda da tüm paydaşların katılımıyla çalıştaylar düzenlediklerini söyledi.

Ayrıca Türkiye’de faaliyet gösteren aktif firma sayısının Kasım ayında 1 milyon 896 bine ulaştığını bildiren Pekcan, bu yılın başından beri firma sayısının 99 bin artması, ticaret erbabının güçlü Türk ekonomisine duyduğu güvenin bir göstergesi olduğuna dikkat çekti.


Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebe News veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

Önceki İçerikİşçilere Ücret Kesme Cezası Verilmesinin Koşulları Nelerdir?
Sonraki İçerik4054 Sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanunun 16 ncı Maddesinin Birinci Fıkrasında Öngörülen İdari Para Cezası Alt Sınırının 31/12/2019 Tarihine Kadar Geçerli Olmak Üzere Artırılmasına İlişkin Tebliğ (No: 2019/1)

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz