Ana Sayfa Çalışma Hayatı İşçilere Ücret Kesme Cezası Verilmesinin Koşulları Nelerdir?

    İşçilere Ücret Kesme Cezası Verilmesinin Koşulları Nelerdir?

    1625
    0

    1- İŞÇİLERE ÜCRET KESME CEZASI VERİLMESİNİN ŞARTLARI NELERDİR?
    Çalışanlara hangi durumlarda ve koşullarla ücret kesme cezası verilebileceği yasa ile düzenlenmektedir. 4857 sayılı İş Kanunu 38. madde Ücret kesme cezası açıklaması ile yapılan düzenleme gereği; çalışanlara ücret kesme cezası verilebilmesi için durumun iş sözleşmesi veya toplu sözleşme hükümleri ile belirlenmiş olması gerekmektedir.

    2- ÜCRET KESME CEZASI NASIL UYGULANIR?
    İşçiye ücret kesme cezası verilmesi halinde;
    2.1- Durum nedenleri ile birlikte işçiye yazılı olarak bildirilecek,
    2.2- Bir ayda verilen ücret kesme cezası tutarı işçinin 2 günlük ücretini geçemeyecektir.

    3- İŞÇİDEN KESİLEN ÜCRET CEZALARI NEREYE VE NE İÇİN YATIRILIR?
    İşçilere verilen ücret kesme cezası tutarlarının kesildiği tarihten itibaren bir ay içinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın bu amaçla açılmış hesabına yatırılması gerekmektedir. Bu paralar işçilerin eğitimi ve sosyal hizmetleri için harcanacaktır.

    Kaynak: İş Kanunu

    Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

    Önceki İçerikPTT’deki hazine hisseleri Varlık Fonu’na aktarıldı
    Sonraki İçerikİhracatta rekor!

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz