Ana Sayfa Vergi İhracat komisyon bedeli KDV’ye tabi midir?

    İhracat komisyon bedeli KDV’ye tabi midir?

    İhracata aracılık yapılması nedeniyle düzenlenen faturalarda KDV hesaplanmalıdır.

    1
    0

    Almanya’ya mal ihracatı gerçekleştirdik. Ancak müşteriyi bize Türkiye’den X firması buldu ve şimdi bize komisyon faturası düzenleyecek ödemesini yapacağız. Bize düzenleyeceği faturada KDV olacak mı?

    Düzenlenecek faturada % 20 KDV hesaplanmalıdır.

    Hizmetten Türkiye’deki firma yararlanmış ve fatura Türkiye’deki firma tarafından yine Türkiye’deki firmaya faturalanmışsa KDV’li fatura düzenlenmesi gerekir.


    Hangi hizmetler Hizmet İhracatı kapsamında girer? Türkiye’den verilen her hizmet ihracat kapsamında KDV’den istisna mıdır? Bir hizmetin, hizmet ihracatı sayılabilmesi için gereken şartlar nelerdir? Ve hizmet ihracatı ile ilgili diğer yasal düzenlemelerin neler olduğu ile ilgili içeriğe ulaşmak için TIKLAYINIZ…

     


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerik4/1-b statüsüne tabi olan kadın mali müşavir doğum nedeniyle geçici işgöremezlik ödeneği alabilir mi?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz