Ana Sayfa Haberler Hollanda yeni bir havacılık vergisi hazırlıyor

Hollanda yeni bir havacılık vergisi hazırlıyor

748
0

Hollanda yeni bir havacılık vergisi hazırlıyor

Tax News’un yayınladığı habere göre, Hollanda Hükümeti, 2021 yılına kadar havayolu taşımacılığına yeni bir vergi koyma planları konusunda kamuoyu görüşü alarak görüşmelere başladı.

5 Temmuz’da başlatılan ve iki ay süren kamuoyu katılımıyla, havayolu taşımacılığı vergisi için, uçak veya yolculara dayalı ulusal vergiler dahil olmak üzere çeşitli seçenekleri araştırıldı. Ayrıca AB düzeyinde bir havacılık vergisi olasılığı da incelendi.

Hükümetin önerileri uyarınca, AB içindeki uçuşlar için 3.80 Euro (4.46 ABD Doları) ve kıtalararası uçuşlar için 22 Euro tutarında yolcu başına ulusal bir vergi uygulanacak. Hükümet, bu vergi ile tahmini olarak 200 milyon Euro gelir elde edeceğini belirtti.

Kamuoyu, havacılık sektörü için yeni bir çevre vergisi için yürürlükteki koalisyon anlaşmasına olan bağlılığı da takip etmekte. Hükümete göre, vergi gelirleri bireyler ve işletmeler üzerindeki diğer vergileri azaltmak ve çevre koruma girişimlerini finanse etmek için kullanılacak.

Hükümet, tercih ettiği seçenek hakkında bir taslak yasa tasarısı hazırlamayı ve bu yıldan sonra yeni bir havacılık vergisi getirilmesi için yasal işlemleri başlatmayı planlıyor.


Kaynak: Tax News / Link: https://www.tax-news.com/news/Netherlands_Ponders_New_Aviation_Tax____86869.html
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikEmlak vergisinin matrahı nedir ve oranı nasıl belirlenir?
Sonraki İçerikİlan ve reklam tarhı ve ödemesi nasıl yapılır?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz