Ana Sayfa Muhasebe Hem müşteri hem de tedarikçi olarak çalışılan firmaların hareketleri tek hesap altında...

    Hem müşteri hem de tedarikçi olarak çalışılan firmaların hareketleri tek hesap altında takip edilebilir mi?

    384
    0

    Firma Bir müşterisine hem mal satıyor hem de mal alıyor. Bu işlemleri tek hesapta takip edebilir mi?

    120 ve 320 hesaplar ayrı ayrı çalıştırılır.


    120. ALICILAR

    Bu hesap, işletmenin faaliyet konusunu oluşturan mal ve hizmet satışlarından kaynaklanan senetsiz alacaklarının izlenmesi için kullanılır.

    İşleyişi :

    Senetsiz alacağın doğması ile bu hesaba borç, tahsil edilmesi halinde (ödemeler, aktarmalar ve hesaben mahsuplar dahil) alacak kaydedilir.


    320. SATICILAR

    İşletmenin faaliyet konusu ile ilgili her türlü mal ve hizmet alımlarından kaynaklanan senetsiz borçların izlendiği hesaptır. Ortaklar, ana kuruluş, iştirakler ve bağlı ortaklıklara olan senetsiz ticari borçların bilanço dipnotlarında gösterilmesi gerekir.

    İşleyişi :

    Senetsiz borcun doğması ile bu hesaba alacak, ödenmesi halinde borç kaydedilir.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikTransit ticaret satış tutarı KDV beyannamesinde bildirilecek mi?
    Sonraki İçerikBelirli yerde yapılmayan ve belirli bir merkezden sevk ve idare edilen işlerin sgk tescili nasıl yapılır?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz