Ana Sayfa İstatistik Haziran sonunda Merkezi Yönetim Brüt Borç Stoku 1.641,2 milyar TL seviyesine yükseldi

    Haziran sonunda Merkezi Yönetim Brüt Borç Stoku 1.641,2 milyar TL seviyesine yükseldi

    Ekonomide bu hafta ne oldu?

    577
    0

    Ekonomide bu hafta ne oldu?
    TOBB Haftalık Ekonomi Bülteni

    Yurtiçinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulunun, politika faizini sabit tutması konuşulurken, yurtdışında Avrupa Birliği’nin salgınının ekonomik etkileriyle mücadele etmek amacıyla oluşturulan kurtarma paketinde anlaşma sağlaması konuşuldu.

    Yurt İçi Gelişmeler

    • TCMB, piyasaya beklentisi doğrultusunda politika faizini %8,25 seviyesinde sabit tuttu.
    • Temmuz ayında mevsimsel etkilerden arındırılmış Tüketici Güven Endeksi, bir önceki aya göre %2,7 oranında azalarak 60,9 seviyesinde gerçekleşti.
    • Haziran ayında Yurt Dışı Üretici Fiyat Endeksi, bir önceki aya göre %0,95, bir önceki yılın aynı ayına göre %14,82 arttı.
    • Haziran sonunda Merkezi Yönetim Brüt Borç Stoku 1.641,2 milyar TL seviyesine yükseldi. Borç stokunun 822,8 milyar TL kısmı Türk Lirası cinsinden oluşurken, 818,4 milyar TL tutarındaki kısmı döviz cinsi borçlardan oluştu.
    • Haziran ayında bir önceki yılın aynı ayına göre ülkeye yabancı turist girişi %96 azaldı.


    Kaynak: TOBB Ekonomi Bülteni
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikŞirket devirlerinde personellerin özlük hakları da devir olur mu?
    Sonraki İçerikTürk mobilyaları fiziki ve sanal fuarda eş zamanlı tanıtılacak

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz