Ana Sayfa İstatistik Hayvansal Üretim İstatistikleri, Aralık 2021

    Hayvansal Üretim İstatistikleri, Aralık 2021

    426
    0

    Bu haber bülteninde yer alan hayvan sayısı, arıcılık ve ipek böcekçiliği verilerinin toplanması, işlenmesi ve yayına hazır hale getirilmesinden Tarım ve Orman Bakanlığı; yayımlanmasından Türkiye İstatistik Kurumu sorumludur.
    Büyükbaş hayvan sayısı bir önceki yıla göre %0,7 azalarak 18 milyon 36 bin baş oldu
     Büyükbaş hayvanlar arasında yer alan sığır sayısı %0,6 azalarak 17 milyon 851 bin baş, manda sayısı %3,6 azalarak 185 bin 574 baş oldu.
    Küçükbaş hayvan sayısı bir önceki yıla göre %6,3 oranında artarak 57 milyon 519 bin baş oldu
     Küçükbaş hayvanlar arasında yer alan koyun sayısı bir önceki yıla göre %7,2 oranında artarak 45 milyon 178 bin baş, keçi sayısı ise yine bir önceki yıla göre %3 oranında artarak 12 milyon 342 bin baş oldu.
    Hayvan sayıları ve değişim oranları, 2020-2021


    Hayvan sayıları, 2020 -2021


    Yapağı, kıl ve tiftik üretimi arttı, yaş ipek kozası ve bal üretimi azaldı

     Bir önceki yıla göre yapağı üretimi %7,7 artarak 85 bin 916 ton, kıl üretimi %4,7 artarak 6 bin 700 ton, tiftik üretimi ise %1,1 artarak 468 ton olarak gerçekleşti.

    Bal üretimi bir önceki yıla göre %7,4 azalarak 96 bin 344 ton oldu.

    İpek böcekçiliği faaliyeti yapan köy sayısı bir önceki yıla göre %0,5 artarak 665 oldu. İpek böcekçiliğiyle uğraşan hane sayısı %2,8 oranında artarak 2 bin 21 adet oldu. Açılan tohum kutusu sayısı bir önceki yıla göre %4,4 artarak 6 bin 29 adet, yaş ipek kozası ise bir önceki yıla göre %15,1 azalarak 76 ton olarak gerçekleşti.
    Diğer hayvansal ürünlere ait yıllık değişim oranları (%), 2021





    Bu konu ile ilgili bir sonraki haber bülteninin yayımlanma tarihi 10 Ağustos 2022’dir.
    ____________________________________________________________________________________________________
    AÇIKLAMALAR

     Büyükbaş, küçükbaş, kümes hayvanları sayıları (tavuk, hindi, ördek, kaz) ve arıcılıkla ilgili bilgiler Tarım ve Orman Bakanlığı (TOB) tarafından İstatistik Bilgi Sistemi (İBS) sistemi aracılığıyla ilçe detayında derlenmektedir. İBS, TOB bünyesinde kurulmuş bir veri giriş sistemi olup, veriler bu sisteme elektronik ortamda TOB il ve ilçe teşkilatlarındaki sorumlu personel tarafından girilmektedir.

    Yapağı, kıl ve tiftik üretim miktarları türev değişkenler olup, İBS üzerinden derlenen veriler kullanılarak Türkiye İstatistik Kurumu tarafından hesaplanmaktadır.

    Bu bülten kapsamındaki canlı hayvan sayılarına ait verilerin referans tarihi 31 Aralık 2021’dir. Hayvansal ürünlere ait veriler ise Ocak-Aralık 2021 dönemi içindeki toplam üretimi kapsamaktadır.


    Kaynak: TÜİK
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikTeklifnamelere damga vergisi hesaplayarak beyan etmek gerekir mi?
    Sonraki İçerikDöviz hesaplarını kur korumalı Türk Lirası hesabına geçirenler için yıl sonundaki kur farkı gelirinin muhasebe kaydı nasıl olmalıdır?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz