Ana Sayfa Vergi GTS kapsamına dahil olan firmalar E- İrsaliye kullanmak zorunda mıdır?

    GTS kapsamına dahil olan firmalar E- İrsaliye kullanmak zorunda mıdır?

    509
    0
    Mükellefim GTS kayıtlı Gübre ticareti ile uğraşmaktadır. Temmuz 2020 tarihinde E İrsaliye düzenlemek zorundadır. Mükellefim E-Fatura mükellefi değil. E-irsaliye kullanmak zorunda mıdır?

    GTS kapsamında; Tarım ve Orman Bakanlığınca gübre üretim ve tüketiminin kayıt altına alınmasına yönelik oluşturulan Gübre Takip Sistemi’ne kayıtlı kullanıcılar. 

    E-irsaliye uygulamasına geçmek zorundadırlar. 

    Aynı zamanda da e-fatura ve e-arşiv fatura uygulamasına dahil olması gerekir.


    Kendi sitesinde piyasadan temin ettiği malları satacak mükellef kendi isteği ile 2020 yılında e-fatura, e- arşiv uygulamasına geçti. 2020 yılı cirosu 5 milyonu geçti. Bu mükellef kendi sitesinde satış yaptığı için e defter e irsaliye geçiş süreci ve iade alacağı ürünlerin fiyatı 5.000 TL üzeri iade işleminde gider pusulasını kâğıt ortamında kullanabilir miyiz?

    Sorunuzdaki ifadeye göre mükellefiniz aracı hizmet sağlayıcı durumuna gireceğinden e-fatura-e-arşiv fatura e-defter uygulamasına geçiş sağlanacaktır. 

    Başkaca yükümlülükleriniz varsa diğer uygulamalara dahil olabilirsiniz. 


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerik4458 Sayılı Gümrük Kanununun Bazı Maddelerinin Uygulanması Hakkında Kararda Değişiklik Yapıldı 6.02.2021
    Sonraki İçerikBirleşik Krallık’ın 10 Serbest Liman Bölgesi Projesi’nde Süreç Başlıyor

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz