Ana Sayfa Vergi Gerçek kişilerden iade alacacağımız ürünlerin için nasıl bir belge düzenlemeliyiz?

    Gerçek kişilerden iade alacacağımız ürünlerin için nasıl bir belge düzenlemeliyiz?

    467
    0
    E-Arşiv Fatura olarak vakfa kestiğimiz ürünü vakıf iade etmek istiyor. Fatura kesemedikleri için gider pusulası düzenlemek mi gerekir?

    İlgili işleme ilişkin gider pusulası düzenlenebilir.

    Ayrıca e-arşiv faturanın karşılıklı olarak kayıt altına alınmaması durumu yalnızca GİB portal üzerinden yani 5 bin ve 30 bin TL faturaların düzenlendiği portal üzerinden oluşturulan faturalar içindir. E-Arşiv Fatura mükellefleri iptal ve iade işlemlerine ilişkin iade fatura düzenleyebilirler.


    Firmamız hem e-arşiv hem de e-fatura mükellefidir. Firmamıza fatura düzenleyen satıcı firma 5.000 TL’nin altına kâğıt fatura, 5.000 TL’nin üzerine de e-arşiv faturası düzenliyor. Firmamız e-arşiv mükellefi olduğu için tüm faturaların e-arşiv olması gerekmez mi?

    Merhaba; eğer sizin firmanıza fatura düzenleyen mükellef e-fatura mükellefiyse faturalarını e-fatura olarak düzenlemelidir. eğer mükellef e-fatura mükellefi değilse 5 bin altını kağıt 5 bin üzerini gib portaldan e-arşiv fatura olarak düzenleyebilir.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikDış ticaretin yönü
    Sonraki İçerikMali müşavirler işyeri kapanışlarında elindeki demirbaşları için e-serbest meslek makbuzu düzenleyecek mi?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz